30 Mayıs 2008 Cuma

FIRINDA PATATESLİ TAVUK







Merhabalar...

Bloguma uğramayalı epey zaman oldu. Sınav için hazırlanmak o kadar da kolay değil bildiğiniz gibi. Özellikle de ev hanımıysanız başka şeylerle de ilgilenmek gibi sorumluluklarınız var.Mesela arada bir de bloguma yazı eklemek istediysem de üzerinde çok fazla kalırım korkusuyla vazgeçtim. Sizde bilirsiniz bilgisayarın başına oturdunuzmu kalkamıyorsunuz bir türlü. Dur şuraya bakayım dur şunu okuyayım derken o kadar çok zaman harcıyoruz ki farkında olmadan...Sonra da tahmin ettiğiniz gibi bütün diğer planlarda aksamalar oluyor. Bu yüzden sınavlar geçene kadar idare edeceğim artık:)) Gerçi birşey de kalmadı.Büyük gün 15 Haziran...Bütün girecek arkadaşlara başarılar diliyorum.

Bu arada fırında tavuk yapmıştım geçen hafta. Bunu eklemek istiyorum bugün..Çok lezzetli olmuştu, herkese tavsiye ederim...

1 kg. parça tavuk

4-5 adet orta boy patates

2-3 adet domates

2-3 adet sivri biber

kekik, pulbiber,tuz,salça,su

Bütün malzemeleri yıkayıp doğradıktan sonra borcam tepsiye istediğimiz gibi yerleştiriyoruz.Baharatları ve tuzu ekledikten sonra 180 derecede tavuklar pişene kadar pişiriyoruz. Birdengelen misafirler için çok uygun bir yemek.Ayrıca yanına yapacağınız bezelyeli bir pilav ve salata ile harika bir sofra donatabilirsiniz. Afiyet olsun...

14 Mayıs 2008 Çarşamba

ÇİLEKLİ PASTA VE DOĞUMGÜNÜM




13 Mayıs yani dün benim doğumgünümdü. Kendime bir pasta yapmak istedim , bir anda karar verdiğim için plansız ancak bu kadar olabildi...Yedim mi ? Tabiki yemedim çünk hala diyete devam:)) Tadına bile bakmadım eğer baksaydım hepsini yerdim, gerisi geliyor çünkü...aman ne olacak bir dilimden demeyin kendinize güvenmiyorsanız sakın yemeyin o minicik dilimi :))
Keki için
1 su bardağı şeker
4 yumurta
1 su bardağı un
1 su bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
Ara Kreması için
2 su bardağı süt
1 paket cremole
Üst Kreması için
1 su bardağı süt
1 paket krem şanti
Çilek , muz ve ceviz
Kırmızı gıda boyası
Gümüş rengi gıda şekeri
Kekimizi yaptıktan sonra soğumasını bekliyoruz ve daha sonra ortasından ikiye bölüyoruz. Şekerli sütle alt katını ıslattıktan sonra ara kat kremamızı sürüyoruz ve muzu, çileği, cevizi dizdikten hemen sonra kalan kremayıda meyvelerin üzerine tekrardan sürüyoruz. Kekin üstünü diğer parçayla kapatıyoruz. Önce şekerli sütü sonra dolapta beklettiğimiz krem şantiyi düzgünce pastaya sürüyoruz ve spatula ile düzeltiyoruz. İsteğe bağlı olarak krem şantiyi gıda boyası ile renklendirebilirsiniz. Yanlara ve üste çilekleri yerleştiriyoruz...Kalan krem şantiyi sıkma torbasına koyup dilediğimiz gibi süslüyoruz.
Afiyet olsun.

6 Mayıs 2008 Salı

KOKOSTAR KURABİYE











Bu aralar yoğunluktan neredeyse kendimi unutacağım :)) Özellikle sınava çalışmaktan, yaptığım bazı ek işlerden ve rutin olaylardan yorulmaya başladım ama işlerin tam da sonuna gelmişken bırakmak hiç te işime gelmiyor. Dayanmaya çalışıyorum işte:)) Tabi arada vakit oldukça bloguma girmek en büyük zevkim ama ancak bakınacak kadar zamanım oluyor. Çok beğenerek bakındığım arkadaşlarımın bloglarına en kısa zamanda yazılı ziyaretler de bulunacağım. Bu arada ek- iş olarak bahsettiklerim aslında hepinize yarayacak çalışmalar. Bunlarla ilgili en yakın zamanda duyuru yapacağım. Şimdilik bir şey söylemek istemiyorum. Sürpriz :))
Daha önce http://www.yesilkivi.blogspot.com dan aldığım kokostar tarifini denemiştim ve çok güzel olmuştu. Şimdi yayınlamaya kısmet oldu. Kendisine buradan teşekkürlerimi sunuyorum.
Hepinizi yürekten kucaklıyorum, tekrar görüşmek üzere hoşçakalın diyorum. :)) (program kapatır gibi oldu ama idare edin kızlar:))

1 kahve fincanı kakao
2 yumurta (birinin akı iç malzemesine)
250 gram margarin
2 kahve fincanı pudra şekeri
1 pkt kabartma tozu
1 pkt vanilya

Aldığı kadar unİçine:
2 su bardağı hindistancevizi
2 çay bardağı purda şekeri
1 yumurtanın akı (hamur malzemesinden alınacak)

YAPILIŞI:
Un dışında tüm hamur malzemesini karıştırın.
Un azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin.
Ayrı bir kapta hindistancevizi, yumurta akı ve şekeri karıştırın.
Hamurdan küçük parçalar kopartarak yuvarlayın ve mümkün olduğunca ince olmasını sağlayarak içini açın.
İç malzemeden koyarak hamuru kapatın. Kapalı yeri alta gelecek biçimde yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Fazla basık olmasınlar. Yuvarlak formu korumaya dikkat edin.
180 dereceli fırında kurabiyeleri pişirin.