22 Haziran 2008 Pazar

TATİL İÇİN BLOGA ARA VERİYORUM

Merhaba arkadaşlar

Bu aralar bloguma uğrayamıyorum, başka projelerimin üzerinde çalıştığım için haliyle pek vaktim kalmıyor. Bu arada gecen hafta sınavım cok güzel gecti, bunu bile haber veremedim sizlere kusura bakmayın. Şimdi ise tatil zamanı geldi, uzun bir seyahat beni bekliyor. Salı günü yola çıkacağım ve sizler için çok güzel fotoğraflar çekeceğim. Arada sırada bloga girer, eklerim. Şimdiden hepinizi çok sevdiğimi bilmenizi istiyorum. Kendinize çok iyi bakın, sevgiler...

11 Haziran 2008 Çarşamba

SARIYER BÖREĞİ








SARIYER BÖREĞİ
Bu tarifi http://portakalagaci.com dan almistim. Çok güzel bir börek, aynı börekçilerde yediğimiz gibi oluyor. Sabah kahvaltisina ya da misafirliğe götürmek için ideal. Mutlaka deneyin.
Kolay Sarıyer Böreği

Malzemeler
4 adet yufka
1,5 su bardağı süt
1 çay bardağından biraz az sıvıyağ
1 yumurta
İç malzeme
Yarım çay bardağı zeytinyağı
500gr kıyma
1 avuç kuş üzümü
1 avuç dolmalık fıstık
4 adet kuru soğan
1 çay bardağı doğranmış maydanoz
1 tatlı kaşığı k.biber, pul biber
Tuz

Hazırlanması:

Kuş üzümlerini yıkayıp, ılık suda bekletin. Yarım çay bardağı zeytinyağı, doğranmış soğanlar ve dolmalık fıstığı soğanlar ölene kadar kavurun.
Kıymayı ekleyin, bıraktığı suyu çekene kadar kavurun. Çekince kalan malzemeyi ekleyip karıştırın.
Bir yufkayı tezgâhın üstüne serin. Süt, yağ, yumurta karışımından üzerine fırçayla her tarafını ıslatacak şekilde sürün.
Yufkayı yarım daire olacak şekilde katlayın. Geniş tarafına iç harcın dörtte birini uzunlamasına yayın. Sıkıştırarak sarın. Yağlanmış tepsiye s şekli vererek koyun. Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın. Üzerine çırpılmış yumurta ve bir çay kaşığı yağ karışımı sürüp 200C fırında kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
Ben fıstık ve kuşüzümü kullanmadım. Damak zevkinize uygunsa siz kullanabilirsiniz.
Afiyet olsun...