2 Şubat 2008 Cumartesi

MUZLU, KİVİLİ PASTA




12 Ocak oğlumun doğum günüydü.Ona çok güzel bir pasta yapmak istiyordum ama nedense çok sevdiği kahramanı Spidermani' i pasta olarak istemedi.Onun gıda boyalarına ve pastadaki farklı şeylere karşı bir istemezliği var ve bende kırmamak adına ısrar etmedim ve gofret disklerden Buggs Bunny' i kullanarak meyveli pasta yapmaya karar verdim.

pandispanyası için klasik sünger kek tariflerinden birini kullandım.

1 su su bardağı tozşeker
4 ad. yumurta
1 su bardağı un
1 su bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
hazırlanması: Yumurta ve şekeri 2-3 dakika kadar mikserle çırpıyoruz. Un ve kabartma tozunu eleyerek karışıma ekliyoruz. Son olarak ta sıvıyağı da koyarak yaklaşık 1 dak. çırpıyoruz ve yağlanmış 24 cm.lik kelepçeli kalıbımız döküyoruz. 180 derece fırında iyice pişiriyoruz. Pişip pişmediğini anlamak için ortasına bir kürdan batırabilirsiniz. Buradaki başka bir püf noktasıda kekin ilk yarım saat kapak açılmadan pişmesidir. Eğer buna dikkat etmezseniz önce kabaran sonra sönen bir keke sahip olabilirsiniz. Ben katlı güzel bir pasta olsun istediğim için bu pandispanyadan iki ad. hazırladım ve her birini ikiye bölerek toplam 4 kat elde etmiş oldum.
Ara katlarda muz ve kivi kullanacağım için dr.oetkerin vanilyalı creme ole sini kullandım.Siz başka kremalarda kullanabilirsiniz.Keklerimizi hazırladıktan sonra - ki ben genelde bir gün önceden hazırlıyorum, düzgün bir şekilde kalın naylon bir iple veya uzun tıryıklı bir bıçakla enlemesine ikiye bölüyoruz.Diğer keke de aynı işlemi uyguladıktan sonra ilk katını sıcak şekerli şurupla ıslatıp kremamızı sürüyoruz. Hemen ardından muzları dizip ikinci katı koyuyoruz ve aynı işlemleri katlar bitene kadar tekrarlıyoruz. Dışına ben yine Dr. Oetker in krem şantisini 1 su bardağı soğuk sütle 3-4 dk. çırpıp kapladım. Spatula yardımıyla düzelttiğim pastama sıra gofret diski yerleştirmeye geldi.Bu diskleri pasta malzemeleri( http://www.fermo.com.tr/ )satan yerlerden bulabilirsiniz.Yalnız 10' lu paketler halinde satılıyorlar.
Gofret diski su dolu bir kaba batırıp hızlı bir şekilde pastanın üzerine yerleştiriyoruz.Krem şanti ile uyumunu çabucak sağlayan diskin etrafını istediğiniz gibi süslemek ise size kalmış. Ben yine krem şanti ve renkli granüllerle , pastanın yanlarını ise file fındık ile süsledim.
Herkesin, özellikle de oğlumun çok beğendiği bir pasta oldu.












9 yorum:

Ferah Gülşen dedi ki...

Merhaba bloğunuz yeni sanırım hayırlı olsun. Pasta çok güzel görünüyor eline sağlık. Kurabiyeler ise harika.

Baharcicegi dedi ki...

Oglunuzun dogum günü kutlu olsun,pasta enfes olmus elinize saglik

NiNo dedi ki...

cok guzel olmus nice mutlu yillara oglunuza sevgiler

Adsız dedi ki...

Ay canım tarıflerın süper olmuş 2 tane tarifini yaptım eşim çok beğendi daha fazla tarifler beklıyorum sızden
gulsengul

Adsız dedi ki...

bloğun hayırlı olsun canımmmm

gece yolcusu dedi ki...

slm hayırlı olsun siteniz tarifleriniz iyi ama ben erkeğim anlamam bu işlerden film zevkiniz güzelmiş bende istediğim işi yapamadım ama bu pastalar tam bana görede nasıl yaparız bilemem başarılar size

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com dedi ki...

Ben böyle pastaları sadece pastanelerde görürdüm. Demek ki daha güzelleri de yapılabiliyormuş...

fatma dedi ki...

ellerine saglik pastan cok profesyonel gorunuyor eminim tadida guzeldir afiyet olsun

Adsız dedi ki...

MERHABA PASTALAR HARİKA GÖRÜNÜYOR DAHA SIK GÖRÜŞMEK DİLEGİYLE BASARILAR....