Arkadaşlar bahar mahar, bunalım derken aha da yaz geldi :)) Aslında henüz geldiği yok ama biraz ayak yapmanın zamanı diye düşünüyorum, çünkü kilo almış başını gitmiş sanki bütün sene evden çıkmayacağız çıksak ta montlarla gezecekmişiz gibi yedik te yedik:)) Dün gece aynada kendimi incelerken, baktım ki değirmen taşları halt etmiş. Ön taraf aynanın sağından, arka taraf solundan fışkırıyor :)) İlk önce aynayı değiştirmeyi, daha büyük bişe almayı düşünmedim dersem yalan olur; sonra baktım ki o baya zahmetli camcı getir, ölçü aldır, bir de adamın (ne gerek var değişmeye cillop gibi ayna ) der havasındaki bakışlarına falan maruz kalmak hiiiçççç işime gelmedi :)) Bişe değil hadi aynayı kaldırdık ya gardrop ne olacak demi ya..O da uzun hikaye. Gez, dolan kıyafet ara, o kısa bu uzun bunun rengi hoş değil ( hanımefendi siz anne reyonuna bakın isterseniz.. ) edaları arasında dolaş dur...Amanınnn bütün bunlar ayna karşısında kafamda bir kabus filminin şeridi gibi anında geçti..Hemen koşup mutfağa takvime baktım ve 1 Nisan a gün aldım. Ne için mi ? Sıkı durun şimdi tabiki spor salonu ve diyet için :))) Bu daha sağlıklı. Bir de bütçeye faydalı hehehhh. Çünkü ben rejime girdim mi bütün ev girecek başka çareleri yok. Market alışverişini durdurup alarm veriyorum sebze meyve yeter:)) bir de kıyafetten kar ettim mi tamamdır. Peki bu kar edilen parayla ne mi yapacağım :))Seneye pasta, börek,kek, çikolata malzemesi alacağım heheh...Nasıl ama :)) Berbat dimi...Şaka bir yana baya bir formum bozuldu ve sağlığım bozulmadan dur demek gerekti..Hem yazın rahat hareket edebilmek ve sıcaktan kötü bir şekilde etkilenmemek adına diyete başlıyoruz ailecek.Belki bir ara sadece yaptığım şeker hamuru pasta ve kurabiye siparişlerimin resimlerini yayınlarım. Oooo ne kadar kaptırmışım ayol kendimi :)) Hele şükür tarife geldik.Bu tarifi http://www.yogurtland.com/ dan almıştım. Denedim çok lezzetli oldu, size de tavsiye ederim...
malzemeler
KESTANE ŞEKERİ ( yalandan kestane şekeri ama valla yiyorlar, çaktırmayın :)) )
2 su bardağı haşlanmış kuru fasulye (haşlandıktan sonraki ölçüsü 2 bardak)
2 su bardağı şeker (biraz daha az konabilir)
1 su bardağı çekilmiş ceviz içi
125gr yumuşamış tereyağ/margarin (ben 110gr koydum)
1 paket kabartma tozu (1 tatlı kaşığı)
3 yumurta
Yapılışı
Eğer sıfırdan başlayayım diyorsanız 1 su bardağı kuru fasulyeyi ıslatın, şiştikten sonra az bir suyla haşlayın . Konserve fasulye kullanacaksanız iyice yıkamayı unutmayın.
İki bardak haşlanmış fasulyeyi mutfak robotu ya da el karıştırıcısı ile iyice ezin. Haşlama suyundan çok az ekleyip bu ezme işini kolaylaştırabilirsiniz, konserve kullandıysanız birazcık süt ekleyebilirsiniz
Diğer malzemeleri de ezilmiş fasulyelere ekleyip iyice karıştırın. Çok sulu bir karışım oluyor, un eklemeyin ama
Karışımı 22 x 33cm (9 x 13 inch) ebadında metal bir fırın tepsinize dökün. Normal fırın tepsisine alüminyum folyo serip kapladım ve karışımı öyle döktüm .Borcamda yaparsanız yapışır çıkaramazsınız.
150C (300F) fırında yaklaşık 1 saat pişirin
Üzerine bir sos gerekmiyor ama dilerseniz ufak kareler halinde kesip üzerine çikolata sosu döküp öyle de ikram edebilirsiniz
Afiyet olsun...